‘Een kennis wees mij op de dienst van de mantelzorgmakelaar. En wat ben ik daar blij mee! Ik ben aanvullend verzekerd en kan de diensten van de mantelzorgmakelaar vanuit de verzekering vergoed krijgen. Ik zorg al jaren voor mijn man. Mijn man heeft epilepsie en heeft veel hulp nodig. Na jaren zorgen merkte ik dat ik somber werd en weinig tijd had voor mezelf. Ik zorg heel graag en met liefde voor mijn man. Toch zou ik ook wel weer eens willen zwemmen, koffie drinken met mijn zus en naar de markt. Het allerliefst zou ik weer gaan werken! Alleen wist ik niet hoe de zorg voor mijn man te organiseren als ik niet thuis ben.

Tijdens het intakegesprek met de mantelzorgmakelaar (waarbij ik zelf de dag/tijd en wijze (telefonisch of op een locatie van mijn keuze) kon kiezen) kon ik alle zaken benoemen die ik anders zou willen. In dit gesprek is mij duidelijk geworden wat er allemaal (on)mogelijk is. Ik was positief verrast! De mantelzorgmakelaar en ik hebben afspraken gemaakt over de zaken die ik wilde overdragen en wat ik graag zelf wil blijven doen. Na de intake ging de mantelzorgmakelaar direct aan de slag met regelen/uitzoeken. Er werden een hele hoop regeltaken uit handen genomen. De mantelzorgmakelaar heeft passende dagbesteding voor mijn man geregeld en de mogelijkheden rondom logeeropvang zijn uitgezocht. Ik moet zeggen dat aan alles wordt gedacht: het vervoer, de indicatiemogelijkheden, eigen bijdragen. Alles is voor mij uitgezocht en geregeld. Erg fijn, want er zijn zoveel veranderingen in de zorg dat ik zelf geen idee had waar ik zou moeten beginnen. Ik werd op gezette tijden geïnformeerd over de voortgang. Erg prettig!

Ik ervaar de dienstverlening van de mantelzorgmakelaar als een uitkomst. Mijn man is hartstikke blij dat hij er weer uitkomt, en ik ben blij met een beetje vrije tijd. Een beetje vrije tijd? Ik ben zelfs weer aan het werk! De momenten waarop mijn man en ik samen zijn hebben nu zoveel meer kwaliteit.’